Paguen justos per pecadors

 Intervenció d’Alfred Bosch davant Mariano Rajoy, 08/02/2012

 Sr President, Senyories, Sr President del Govern,

Estem d’acord en una cosa, sense que serveixi de precedent; aquesta casa és una ruïna. Però en la resta discrepem. Costa de creure que a Brussel·les li aplaudissin la recepta que vostès estan aplicant aquí.
En el sanejament del sistema bancari, per exemple, prioritzant els que han acumulat més actius tòxics. O és una jugada perversa, o ho fan per fer ‘passar el Rato’, vostè ja m’entén.
O en la reforma laboral. De debò coincideixen a Europa amb vostè? Quan pretén abaratir l’acomiadament? Diria que està de sobres demostrat que l’acomiadament és fàcil, amb 5 milions d’aturats a l’estat… El que cal fer és abaratir l’accés al mercat de treball i generar ocupació, i potser llavors ens estalviarem aquesta vaga que ja anticipen fins i tot a Finlàndia.
O amb l’austeritat. De debò Europa el felicita i li mostra perfecta sintonia? Angela Merkel quan va començar la crisi va retallar un 40% el pressupost de defensa. Aquí, tot just un 2%, i a bones hores. I gastant en aventures a l’Afganistan. O en ambaixades, centenars de milers d’euros en jocs de taula i banderes espanyoles! I no em vingui amb les oficines de Catalunya a l’estranger, que no arriben ni a una tercera part de la residència de l’ambaixador espanyol al Marroc! O la casa reial. O el programa d’AVE.
Costa de creure que a Brussel·les li comprin la despesa supèrflua de l’estat. O que donin la culpa a les autonomies, quan és l’estat que acumula el 80% del deute. Vostès actuen com ‘el gallo de Morón, sin plumas y cacareando’!
A Catalunya tampoc no ho comprem. Pagant bona part de la factura espanyola, que es digui que el dèficit generat pel govern català no es pot permetre, i que es castigarà, és indecent. Si els molesta l’administració catalana, doncs expulsi’ns. Molta gent els ho agrairà a Catalunya. Segons les enquestes, una majoria.

 

 

Comparecencia Rajoy 08/02/2012; Intervención de Alfred Bosch

Sr. Presidente, Señorías, Sr. Pdte del Gobierno,

Estamos de acuerdo en una cosa, sin que sirva de presidente, que esta casa es una ruina, pero en el resto discrepamos. Cuesta creer que en Bruselas le aplaudieran la receta que uds están aplicando aquí.

En el saneamiento del sistema bancario, por ejemplo, primando a los que han acumulado más activos tóxicos. O es una jugada perversa o lo hacen para hacer pasar el Rato, ud ya me entiende.

O en la reforma laboral. De veras coinciden en Europa con ud? Cuando pretende abaratar el despido? Diría que está de sobras demostrado que el despido es fácil; con 5 millones de parados… Lo que hay que hacer es abaratar el acceso al mercado de trabajo y generar empleo, y tal vez entonces nos ahorraremos esa huelga que ya anticipan hasta en Finlandia.

O con la austeridad. ¿De veras Europa lo felicita y le muestra perfecta sintonía? Angela Merkel cuando empezó la crisis recortó un 40% el presupuesto de defensa. Aquí, apenas un 2% a buenas horas. Y gastando en aventuras en Afganistán. O en embajadas, cientos de miles de euros en mantelerías y banderas españolas! _Y no me venga con las oficinas de Cataluña en el extranjero, que no llegan ni a una tercera parte de la residencia del embajador español en Marruecos! O en la casa real. O en el programa de AVE.

Cuesta creer que en Bruselas le compren el gasto supérfluo del estado. O que den la culpa a las autonomías, cuando es el estado que acumula el 80% de la deuda. Uds actúan como el gallo del Morón, sin plumas y cacareando!

En Cataluña tampoco lo compramos. Pagando buena parte de la factura española, que se diga que el déficit generado por el gobierno catalán no se puede permitir, y que se va a castigar, es indecente. Si les molesta eso, pues expúlsenos. Mucha gente se lo agradecerá en Cataluña. Según las encuestas, una mayoría.

Quant a alfredbosch

Em dic Alfred Bosch i Pascual i vaig néixer a Barcelona l’any 1961. Doctor en Història. He estat corresponsal de guerra en zones conflictives com el Pròxim Orient, Sri Lanka, Indoxina, Sud-Àfrica, Centre Amèrica, Europa de l’Est… He col·laborat també als mitjans de comunicació de forma regular, per exemple al Diari de Barcelona, l’Avui, el Temps, El Periódico o Catalunya Ràdio. Durant molts anys m’he dedicat a la docència universitària. He estat professor en diferents universitats del món: University of Chicago, University of London, University of Ibadan (Nigèria), Hood College (Washington) o la Universitat Pompeu Fabra. Com a novel·lista sóc autor de diversos llibres, com l’Altes Furtiu, la trilogia de 1714 o Les Set Aromes del Món. En la vessant d’assagista m’he centrat en reflexions sobre la realitat africana, així com en el debat sobre Europa i la societat catalana. La meva passió és Barcelona, i ara tinc la sort de ser regidor i president del Grup Municipal d’ERC a l’Ajuntament de Barcelona.
Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s