Necessitem la independència en infraestructures per tenir MÉS FEINA per la gent

Volem sortir de la crisi i volem crear llocs de treball. Per aquest motiu, Catalunya ha de poder aprofitar la seva posició estratègica com a porta de l’Europa mediterrània per crear ocupació.

No és cap secret que avui el món ja no compra ni ven per l’Atlàntic. A dia d’avui, la porta d’Europa al món passa per la Mediterrània, que acull entre 5 i 6 vegades més trànsit de mercaderies que l’Atlàntic. Malauradament, Europa segueix mirant encara només a l’Atlàntic que és on hi ha desenvolupat els majors ports i les zones industrials més potents i innovadores d’Europa.

Que Anglaterra, Holanda, Bèlgica, en part Alemanya i menys França ho vulguin així, es pot entendre. La desídia d’Espanya, però, és un llast que patim els catalans.

De debò que no hi ha vist mai oportunitats en aquest fet? Doncs que ens deixin governar a nosaltres els nostres ports, aeroports i trens per tornar a fer indústria, i en definitiva, per donar llocs de treball a la gent. Per això, volem una xarxa ferroviària que connecti l’eix mediterrani amb Europa, un  corredor ferroviari del Mediterrani, amb vies separades per passatgers i mercaderies.

Com hem demanat centenars de vegades, també volem governar l’Aeroport del Prat, encara que aviat la seva gestió serà privada, per fer-lo un gran centre de vols intercontinentals i per iniciar el transport de mercaderies connectant-lo amb el Port.

I volem enviar RENFE a la Meseta. Cal canviar la Llei Ferroviària per tal que deixem de patir la xacra de Rodalies, la inoperància en mercaderies i per connectar tot el país en un únic sistema potent i ràpid. Volem rescindir el contracte amb RENFE perquè s’ha demostrat que el seu servei és insuficient.

La proximitat de totes aquestes infraestructures entre sí (tren, aeroport i port) i amb un pol industrial com el de l’Àrea metropolitana, ens posicionen com un dels pols econòmics d’Europa amb més potencial per a la creació de llocs de treball. I ho hem d’aprofitar.

Malauradament pels nostres interessos, Espanya ens imposa una gestió separada d’aquestes infraestructures (trens, aeroports i ports), ignorant-se entre elles i, el que és pitjor, gestionant cadascuna d’elles al servei de Madrid.

Nosaltres des d’ERC defensarem tot el contrari. Que les infraestructures es governin des del territori, com passa als països més competitius d’Europa, per treure’n el màxim suc, per ajudar la nostra indústria i crear llocs de treball.

La independència en infraestructures dóna feina a la gent. I s’ha de saber i ho hem d’explicar. I bona falta ens fa! M’ajudeu a fer-ho arribar als vostres amics? Hem de fer pedagogia. Moltes gràcies!

Quant a alfredbosch

Em dic Alfred Bosch i Pascual i vaig néixer a Barcelona l’any 1961. Doctor en Història. He estat corresponsal de guerra en zones conflictives com el Pròxim Orient, Sri Lanka, Indoxina, Sud-Àfrica, Centre Amèrica, Europa de l’Est… He col·laborat també als mitjans de comunicació de forma regular, per exemple al Diari de Barcelona, l’Avui, el Temps, El Periódico o Catalunya Ràdio. Durant molts anys m’he dedicat a la docència universitària. He estat professor en diferents universitats del món: University of Chicago, University of London, University of Ibadan (Nigèria), Hood College (Washington) o la Universitat Pompeu Fabra. Com a novel·lista sóc autor de diversos llibres, com l’Altes Furtiu, la trilogia de 1714 o Les Set Aromes del Món. En la vessant d’assagista m’he centrat en reflexions sobre la realitat africana, així com en el debat sobre Europa i la societat catalana. La meva passió és Barcelona, i ara tinc la sort de ser regidor i president del Grup Municipal d’ERC a l’Ajuntament de Barcelona.
Aquesta entrada ha esta publicada en Reflexions. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s